Suport pentru promovarea sănătății

O stare bună a sănătății este o valoare și o adevărată sursă a stabilității economice și sociale a unei societăți. Sănătatea proprie reprezintă una dintre preocupările de bază a individului. Pornind de la acest aspect, este normal ca fiecare dintre noi sa fie interesat de toate aspectele ce țin de asigurarea sănătății, inclusiv de drepturile de care ne bucurăm în calitate de pacienți.

Suportul este adresat promotorilor în sănătate din cadrul Centrelor de Sănătate Publică ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, echipei medicilor de familie și în special, asistenților medicali comunitari, membrilor Consiliilor Teritoriale de Sănătate Publică, profesorilor care predau disciplina „Educație pentru sănătate”, liderilor de opinie din comunități, facilitatorilor Programului de autogestionare a bolilor cronice (ABC), altor specialiști responsabili de promovarea sănătății la locul de muncă sau comunitate.

Acest suport de curs a fost elaborat și actualizat în cadrul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și implementat de Institutul Elvețian Tropical şi de Sănătate Publică Suportul face parte din Seria BIBLIOTECA SĂNĂTĂȚII.

 

Autori