Suportul de curs „Educație pentru sănătate și prevenirea bolilor netransmisibile”

Suportul de curs „Educație pentru sănătate și prevenirea bolilor netransmisibile” este adresat specialiștilor în promovarea sănătății, formatorilor în promovarea sănătății la nivel de comunitate din Republica Moldova.
Scopul: Consolidarea capacităților de informare și educare a populației privind promovarea unui mod de viață sănătos și reducerea factorilor de risc ai BNT.
Obiectivele cursului de instruire:
• Dezvoltarea și/sau consolidarea cunoștințelor privind modalitățile de prevenire și control a hipertensiunii arteriale, diabetului, obezității;
• Dezvoltarea și/sau consolidarea cunoștințelor privind reducerea factorilor de risc ai BNT, inclusiv promovarea alimentației sănătoase, reducerea consumul de tutun și alcool, promovarea activității fizice, gestionarea stresului;
• Dezvoltarea abilităților de organizare și realizare a acțiunilor de educație pentru sănătate la nivel de comunitate în scopul prevenirii BNT.

Acest suport de curs a fost elaborat și actualizat în cadrul proiectului „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, finanțat de Biroul de cooperare al Elveției și implementat de Institutul Elvețian Tropical şi de Sănătate Publică Suportul face parte din Seria BIBLIOTECA SĂNĂTĂȚII.

Autori