Profiluri de sănătate pentru raioanele din anul 1, faza II de implementare a Proiectului „Viață sănătoasă”

Profilul de sănătate este un instrument de sănătate publică cu date care reflectă factorii principali ce determină starea de sănătate a populației. Datele sunt colectate din toate sectoarele de activitate umană.

Profilurile de sănătate raionale, elaborate în cadrul activităților Proiectului „Viață sănătoasă” includ o bază de date cu 42 de indicatori din șase domenii diferite, după cum urmează: descrierea generală a raionului, demografie și date socio-economice, starea de sănătate a populației, factorii de risc și promovarea sănătății, mediul de trai și de muncă, acces la sistemul de asistență medicală.  Fiecare domeniu are un anumit număr de indicatori strategici care sunt analizați individual și în ansamblu pentru a descrie și evalua sănătatea populției din raion.

Datele obținute sunt analizate de specialiștii Centrelor de Sănătate Publică care oferă recomandările necesare celor intersați pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației. Activitățile pot fi implementate la nivel de de raione și comunități, în colaborare de către un șir de actori locali: autorități publice locale, instituții din educație, protecție socială, mediu ambiant, sănătate, transport, poliție etc societate civilă și organizații neguvernamentale.

Aceste materiale sunt realizate în cadrul activităților Proiectului „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, susținut de Biroul de cooperare al Elveției și implementat de Institutul Elvețian Tropical si de Sănătate Publică. Elveția este unul dintre cei mai mari donatori pentru sectorul de sănătate al Republicii Moldova.

Descarcă și vizualizează de mai jos Profilurile pentru următoarele raioane:

PS viatasan – Telenesti (12 pag) PRINT

PS viatasan – Straseni (12 pag) PRINT

PS viatasan – Rezina (12 pag) PRINT

PS viatasan – Leova (12 pag) PRINT

PS viatasan – Ialoveni (12 pag) PRINT

PS viatasan – Glodeni (12 pag) PRINT

PS viatasan – Floresti (12 pag) PRINT

PS viatasan – Cimislia (12 pag) PRINT

PS viatasan – Causeni (12 pag) PRINT

PS viatasan – Cantemir (12 pag) PRINT

 

 

Autori