Biblioteca sănătății în oficiul medicului de familie

„Biblioteca sănătății în oficiul medicului de familie” reprezintă o serie de materiale informative și didactice elaborate în bază de dovezi medicale de către practicieni și experți în medicina de familie, endocrinologie, cardiologie, psihologie, nutriție și dietetică, comunicare și promovare în sănătate și promotori în sănătate.

Biblioteca are două compartimente mari: pentru PACIENȚI și pentru ECHIPA MEDICULUI DE FAMILIE. Aceasta conține 53 de materiale în două limbi: română și rusă.

Compartimentele conțin: flyere (o pagină, tipărite pe o parte sau ambele părți); pliante (o coală împărțită în două sau mai multe părți); postere (o coală de dimensiuni mari, tipărită pe o parte); broșuri în formă de Ghiduri, Jurnale, Suporturi; tutoriale (video-uri didactice scurte); fillere (video-uri de completare).

Aceste materiale sunt elaborate în cadrul Proiectului moldo-elvețian „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” susținut de Biroul de cooperare al Elveției în Republica Moldova (SDC) și realizat de Institutul Elveției de Boli Tropicale și de Sănătate Publică (STPH). Elveția este
unul dintre cei mai mari finanțatori în domeniul medical din Republica Moldova.

Autori