VIDEO – Cum prevenim cancerul de col uterin?

În Moldova, din toate tipurile de cancer la femei, cel de col uterin este foarte ușor de prevenit. cu toate astea, statisticile spun că în fiecare zi o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar la fiecare trei zile, cancerul de col uterin curmă viața unei femei!

În secolul XXI decesul femeilor din cauza cancerului de col uterin este o tragedie și o rușine pentru o societate care are un sistem medical funcțional. Femeile trebuie să știe în ce constă profilaxia acestei boli. Informația din prima sursă, bazată pe dovezi medicale am dezvoltat-o în cadrul  webinarului cu Diana Valuță, doctoră ginecolog, șefa Unității de Coordonare a Implementării Screeningului de Col Uterin și Lilia Onea, comunicatoare în sănătate, președinta  Centrului pentru Informare și Comunicare în Sănătate.

Îți propunem să te informezi din înregistrarea webinarului Cum prevenim cancerul de col uterin? , realizat de portalul www.prosanatate.md, pe 01 februarie 2019 în cadrul Săptămânii de prevenire a Cancerului de Col Uterin 2019.