Ziua Națională de renunțare la fumat

În conformitate cu prevederile Programului naţional de promovarea sănătăţii pentru anii 2016 – 2020, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1000 din 23 august 2016, Programului naţional privind controlul tutunului, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 1015 din 23 noiembrie 2017,  data de 15 noiembrie este  celebrată Ziua Națională de renunțare la fumat.

Conducătorii instituţiilor medico-sanitare publice republicane, municipale şi raionale, directorul interimar al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică,directorul IMSP Dispensarul Republican de Narcologie, conducătorii Direcţiei sănătate a consiliului municipal Chişinău, Secţiei sănătate a Primăriei mun. Bălţi, Direcţiei principale a sănătăţii şi protecţiei sociale a UTA Găgăuzia vor organiza acţiuni de comunicare, informare şi sensibilizare a publicului, în cadrul Zilei Naţionale de renunţare la fumat în privinţa pericolului pe care îlreprezintă bolile cauzate de fumat, care să includă: discuţii publice şi individuale, ore de prevenire a fumatului în şcoli, distribuirea materialelor informative, acţiuni în comunitate, emisiuni radio şi TV, informaţii în presă.

Dispensarul Republican de Narcologie (dl Mihai Oprea) va asigura efectuarea activităţilor de informare a publicului privind consecinţele pentru sănătate a consumului de tutun şi beneficiile renunţării la fumat, cu popularizarea liniei verzi pentru renunţare la fumat – 080010001.