Acțiuni de informare și conștientizare în cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării

”Caravana alăptării” –  un eveniment de informare și conștientizare  a populației despre alăptare, organizat în cadrul Săptămânii Mondiale a Alăptării. Evenimentul se va desfășura cu genericul Alăptează exclusiv la sân timp de 6 luni pentru sănătatea ta și a bebelușului tău!.

Scopul acțiuni este promovarea mesajelor cu privire la nutriția sănătoasă a mamei pentru dezvoltarea normală a copilului, promovarea alăptării  și a beneficiilor pe care le aduce aceasta atât pentru copil, cât și pentru mamă.

Evenimentul se va desfășura în perioada 31 iulie – 14 august în incinta instituțiilor medicale din Căușeni, Edineț, Cahul, Soroca, Comrat, Ungheni, Chișinău (IMSP Institutul Mamei și Copilului).

Alăptarea este cea mai bună modalitate de a oferi nou născuţilor hrana necesară pentru creştere şi dezvoltare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) și UNICEF recomandă alăptarea exclusivă a copilului până la 6 luni şi continuarea alăptării cu introducerea treptată a alimentaţiei complimentare până la doi ani şi mai mult

Data: 31 iulie 2019
Ora: 11.00
Locația: teritoriile administrative a RM, str. , IMSP (spitale, centre de sănătate)
Statut: În pregătire
Organizatori
OMS, UNICEF, MSMPS,