Dulciurile de Paștele Blajinilor. Le pot consuma fără a dăuna sănătății și siluetei?

Cozonacii și dulciurile din comerț sunt pe cât de atractive, pe atât de amăgitoare. Acestea pot conține ingrediente nesănătoase pentru mine și copilul meu. Dacă știu cum să citesc eticheta, înseamnă că #AlegCeMănânc. Învață cu noi să citești etichetele!

COZONACII, RULADELE ȘI PASCA

Atunci când am mers la raft, ne-a atras atenția un cozonac tradițional, în formă de miel, la un preț redus: 30 de lei pentru 450 grame de produs. Citind eticheta, am găsit pe ea ingrediente ieftine și dăunătoare, precum uleiul de palmier și margarina, care sunt GRĂSIMI TRANS. Pentru a ne păcăli, am găsit și aroma de unt.

De asemenea, pe etichetă am găsit multe tipuri de E-uri, emulgatori, conservanți și potențiatori de gust, aranjate pe o etichetă foarte lungă. Cantitatea de zahăr conținută în 100 grame de produs este de 12 grame, deci, jumătate de miel conține 24 grame de zahăr sau norma noastră zilnică recomandată!!

RECOMANDĂM să coci pasca sau cozonacii acasă sau să alegi un produs fără ingrediente dăunătoare din comerț. Un produs sănătos trebuie să conțină doar ingrediente sănătoase, precum făina, ouă, unt, lapte, zahăr și umpluturi naturale din nuci sau fructe uscate.

OUĂLE DIN CIOCOLATĂ

Majoritatea ouălor din ciocolată sunt pline de zahăr. De exemplu, oul găsit de noi cu greutatea de 100 grame conține 53 grame de zahăr sau 53% din produs!! Pe lângă acaesta găsim și alți aditivi, precum emulgatorii, aroma de vanilină cu un potențial alergic sau coloranții.

Lista de ingrediente a ciocolatei nu trebuie în niciun caz să înceapă cu zahărul, asta înseamnă că ZAHĂRUL este ingredientul principal!!

RECOMANDĂM să alegi ciocolata neagră de 85% cacao. Ordinea ingredientelor pentru un produs sănătos este: masă de cacao, unt de cacao și pe locul 3 sau patru  zahărul! Se admite vanilina și alte ingrediente naturale, precum nucile, semințele sau fructele uscate.

#AlegeCeMănânci!