Factorii de risc ai diabetului zaharat de tip 2


În majoritatea cazurilor, prediabetul și diabetul de tip 2 nu prezintă niciun fel de simptome, astfel că oricine poate să aibă această afecțiune fără ca măcar să-și dea seama.

Totuși, prediabetul și diabetul pot fi depistate la timp dacă știi care sunt factorii de risc și te îngrijești de stilul tău de viață și al celor din familia ta.

Ca să afli cum să previi diabetul zaharat de tip 2, o boală dobândită în timpul vieții tale de adult, îți propun O întâlnire la cabinetul Zinaidei Alexa, doctoră în științe medicale, endocrinologă, șefa secției de Endocrinologie la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, experta națională a Proiectului moldo-elvețian „Viață Sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”.

Descarcă și parcurge Chestionarul de evaluare a riscului apariţiei diabetului zaharat tip 2 la adulţi. Învață cum să adopți un stil de viață sănătos dacă deja trăiești cu această maladie, ori cineva din familie este pacient diagnosticat cu diabet din acest Suport educațional pentru pacienții cu Diabet Zahart de tip 2.